Waar ben ik:Home/VCA examens
VCA examens 2018-01-04T09:12:27+00:00

Vanaf september 2017 zijn de eind- en toetstermen van VCA drastisch gewijzigd. Dit heeft ervoor gezorgd dat onder andere de vragen van het examen zijn veranderd. Nu zijn er verschillende soorten vragen, waarbij meer antwoorden goed zijn. Maar dat is niet alles.

Het is nu ook niet meer mogelijk om schriftelijke examens aan te vragen. Alle examens worden afgenomen via een notebook, laptop of tablet. Daarnaast zijn meerdere talen beschikbaar voor het examen VCA Basis.

VCA Basis

VCA Basis, basisveiligheid VCA, B-VCA

VCA Basis Groen

Basisveiligheid VCA Groen, VCA basis groen

VCA VOL

VCA VOL

VIL VCU

VIL-VCU

Uw werkgever en opdrachtgevers willen dat er veilig wordt gewerkt, zodat niemand iets overkomt. Met VCA Basis kunnen operationele medewerkers aantonen dat zij weten hoe zij veilig en gezond moeten werken.

Het basisveiligheid VCA Groen examen is gebaseerd op dezelfde eind- en toetstermen als die van Basisveiligheid VCA. Alleen bevat dit examen ook groengerelateerde vragen.

VOL staat voor ‘Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden’. Met het VOL VCA diploma op zak weet je aan welke eisen voldaan moeten worden op het gebied van veiligheid en gezondheid.

VIL VCU staat voor ‘Veiligheid voor Intercedenten en Leidinggevenden-VeiligheidsChecklist Uitzendorganisaties’. Ook hier komen onderwerpen aan bod om veiligheid en gezondheid te bevorderen.

100% CBT examen

Onze examens worden altijd afgenomen met behulp van een computer / laptop, dit wordt ook wel CBT (Computer Based Training) genoemd. De computers staan op een aantal examenlocaties van EBB examens opgesteld. Als dat niet het geval is, dan zorgen onze examinatoren dat zij voldoende laptops bij zich hebben om de examens af te kunnen nemen.

Examens worden niet meer op papier gedaan, maar volledig via de computer. De vragen en antwoordmogelijkheden verschijnen op het beeldscherm. Alle soorten VCA examens zijn via de computer / laptop af te nemen.

Wil je deelnemen aan een beeldschermexamen? Schrijf jezelf in via onze examenkalender.

CBT voorleesexamen

Naast het reguliere CBT examen, bieden wij ook CBT voorleesexamens aan. Dit is een VCA examen via de computer, waarbij de examenvragen en antwoorden in een rustig tempo worden voorgelezen door de computer. Door het gebruik van een koptelefoon kan de kandidaat, volledig afgesloten van zijn omgeving de vragen beantwoorden. Daarnaast kan de kandidaat zelf bepalen hoe vaak de vragen en antwoordmogelijkheden voorgelezen worden. Sinds kort is het ook mogelijk om de snelheid aan te passen.

Een voorleesexamen is bijvoorbeeld geschikt voor kandidaten die moeite hebben met het lezen van de Nederlandse taal door dyslexie. Daarnaast hebben zij ook 15 minuten extra de tijd om het examen af te ronden. Op die manier kunnen zij de tijd nemen om de examenvragen, op eigen tempo,  te beantwoorden.

Wil je een CBT voorleesexamen? 

Bij ons kan dat op meerdere momenten per week. Bekijk onze examenkalender voor alle beschikbare data en locaties en schrijf jezelf direct in! Je ontvangt van ons gratis EBB oordopjes.

VCA pasje

Indien jij slaagt voor een examen, ontvangt je bij ons niet alleen uw diploma. Je ontvangt ook een gratis pasje ter grootte van een creditcard waarop alle noodzakelijke gegevens vermeld staan. Hiermee kan je bewijzen dat jij jouw VCA diploma hebt behaald. Dit is makkelijker dan iedere keer jouw diploma te overhandigen.

Ben jij jouw VCA pasje verloren?

Vraag bij ons een nieuw VCA pasje aan. Dit kan alleen wanneer je jouw examen hebt gehaald bij ons. Een nieuw pasje kost 15,00 excl. BTW.

PASJE AANVRAGEN…

Veelgestelde vragen

Ik heb dyslexie. Bieden jullie hiervoor aparte examens aan? 2017-11-17T15:20:38+00:00

Vanaf september 2017 is het niet meer mogelijk om een mondeling een voorleesexamen af te nemen. Alle examens worden afgenomen via de laptop. Hierdoor heb je de mogelijkheid om een digitaal voorleesexamen aan te vragen. Via een koptelefoon worden de examenvragen en de bijbehorende antwoorden voorgelezen via de computer. Ook krijg je 15 minuten extra om er voor te zorgen dat jij in jouw eigen tempo het examen kan maken.

Hoe lang duurt het voordat ik mijn uitslag en/of diploma ontvang? 2017-11-17T15:20:32+00:00

Als kandidaat weet je direct of je geslaagd bent. Na het examen kan je de uitslag meteen bekijken. Ook zie je op welke onderwerpen je goed hebt gescoord. Wij streven ernaar om binnen 2 á 3 werkdagen de uitslagen door te sturen naar onze opdrachtgever(s). Het diploma volgt zo snel mogelijk.

Beschikbare talen – VOL VCA 2018-01-02T14:32:06+00:00

VCA VOL is een aantal standaard talen beschikbaar. VCA Infra heeft de volgende standaardtalen in hun pakket opgenomen:
Nederlands, Duits, Engels en Frans.
Bij het examen voor VCA VOL is het niet mogelijk om een voorleesexamen aan te vragen.

Beschikbare talen – basis 2018-01-02T14:30:54+00:00

Basisveiligheid VCA is in verschillende talen beschikbaar. VCA Infra heeft de volgende standaardtalen in hun pakket opgenomen:
Nederlands*, Arabisch*, Duits*, Engels*, Frans*, Hongaars*, Italiaans*, Litouws, Pools*, Portugees*, Roemeens*, Slowaaks*, Spaans*, Turks*, Bulgaars*, Kroatisch* en Russisch*

* ook beschikbaar als voorleesexamen

Stel jouw vraag aan ons!