Waar ben ik:Home/VIL-VCU
VIL-VCU 2018-01-03T09:11:25+00:00

VIL-VCU staat voor ‘Veiligheid voor intercedenten en leidinggevenden – Veiligheidschecklist Uitzendorganisaties’. Het VIL-VCU examen is voor een groot deel gelijk aan het VOL VCA examen, waarbij de basisveiligheid volledig in het VIL-VCU examen is opgenomen. Dit examen is aangevuld met unieke, op intercedenten gerichte kennis, zoals wetgeving en verantwoordelijkheden in de relatie inlener – uitzendbureau – uitleenkracht. Met een VIL-VCU diploma op zak weet je waar jij op moet letten bij het uitzoeken van uitzendkrachten voor VCA gecertificeerde opdrachtgevers.

Doelgroep

Het VIL-VCU examen is gericht op uitzendkrachten. Werkgevers kunnen een voorwaarden stellen om een VCA diploma in bezit te hebben om tewerkgesteld te worden. Daar is dit examen specifiek op gericht.

Het examen

Het examen VIL-VCU bestaat uit 70 examenvragen waarbij ook soms meerdere antwoorden goed zijn. Voor dit examen krijg je 1 uur en 15 minuten de tijd. Om het examen succesvol af te ronden moet je minimaal 45 vragen goed beantwoorden. Wanneer je slaagt ontvang jij een persoonsgebonden VCA diploma dat 10 jaar geldig is.

Stel jouw vraag aan ons!