VCA Basis 2019-04-29T14:56:01+00:00

VANAF

59,-
  • PER STUK
  • OOK INCOMPANY MOGELIJK*
  • INCL. REISKOSTEN
  • EXCL. 21% BTW
Direct inschrijven >
Offerte aanvragen >

VCA Basis Examen vanaf €59.-

Jouw werkgever en opdrachtgevers willen dat er veilig wordt gewerkt, zodat niemand iets overkomt. Met het Basisveiligheid VCA diploma (of VCA basis) op zak kan je aantonen dat jij in staat bent om veilig en gezond te werken. Hiermee kunnen jij en jouw werkgever aantonen dat er aandacht is voor het milieu en de gezondheid van jezelf en anderen.

Doelgroep

Een VCA diploma is nodig wanneer jouw werkgever dit verlangt jou of wanneer je werkzaam bent voor VCA gecertificeerd bedrijf. Door deze certificering zijn medewerkers verplicht om een VCA diploma op zak te hebben. Hierdoor kan het bedrijf aantonen dat zij aandacht besteedt aan de veiligheid en gezondheid van haar werknemers. Het Basisveiligheid VCA examen is bedoeld voor alle operationele medewerkers van bedrijven in de industrie en bouwnijverheid.

Inhoud

Het examen Basisveiligheid VCA bestaat uit 40 examenvragen, waarvoor je 1 uur de tijd krijgt om deze te beantwoorden. Om te slagen moet je minimaal 26 vragen goed beantwoorden. Dit is 64,5% van de totaal aantal examenvragen. Het Basisveiligheid VCA diploma is 10 jaar geldig.

VCA basis voorleesexamen

Bij het Basisveiligheid VCA examen kan je ook een voorleesexamen aanvragen. Vroeger was het mogelijk om iemand de vragen en antwoorden te laten voorlezen. Dit kan niet meer, maar je kan kiezen voor een voorleesexamen. Ook dit VCA examen wordt digitaal afgenomen. Bij dit examen is een voorleesfunctie toegevoegd, waardoor je een koptelefoon krijgt om de vragen voor te laten lezen. Dit is uitermate geschikt voor mensen met dyslexie of concentratieproblemen.

Het voordeel hiervan is dat jij jezelf kan afsluiten. Ook kan jij zelf bepalen hoe snel de examenvragen en antwoorden worden voorgelezen. Maar dat is niet alles! Omdat wij weten dat begrijpend lezen een probleem vormt om het VCA examen tijdig af te ronden, heb je extra 15 minuten de tijd. Dit zorgt voor meer rust, waardoor jij je nog beter kan concentreren op het VCA examen.

Offerte aanvragen

Neem direct contact op met onze VCA specialisten. Binnen 24u reactie op uw aanvraag.

Aanhef*
heermevrouw

Veelgestelde vragen

Beschikbare talen – basis 2018-01-02T14:30:54+00:00

Basisveiligheid VCA is in verschillende talen beschikbaar. VCA Infra heeft de volgende standaardtalen in hun pakket opgenomen:
Nederlands*, Arabisch*, Duits*, Engels*, Frans*, Hongaars*, Italiaans*, Litouws, Pools*, Portugees*, Roemeens*, Slowaaks*, Spaans*, Turks*, Bulgaars*, Kroatisch* en Russisch*

* ook beschikbaar als voorleesexamen

Hoe lang duurt een VCA examen? 2018-02-09T10:06:57+00:00

Bij ieder VCA examen krijgt de kandidaat een bepaalde tijd om het examen te maken. Hieronder vindt je de tijdsduur voor ieder examensoort:

  • VCA basis examen – 60 minuten
  • VCA basis voorleesexamen – 75 minuten
  • VCA VOL examen – 75 minuten

Binnen die tijd moet je alle vragen hebben beantwoord.

Is het mogelijk om een mondeling examen aan te vragen? 2018-02-08T16:38:26+00:00

Het is niet mogelijk om een mondeling examen aan te vragen waarbij iemand de vragen en antwoorden voorleest. De enige oplossing die wij kunnen bieden is het voorleesexamen. Dit VCA examen wordt, zoals alle VCA examens, afgenomen via de computer. Je krijgt van ons een koptelefoon waardoor je gebruik kan maken van de voorleesfunctie.

Met de voorleesfunctie kan je de vragen en antwoorden laten voorlezen door de computer. Ook krijg je 15 minuten extra tijd voor het examen.

Let op! Dit examen kan je alleen aanvragen voor VCA basis. Bij VCA VOL is dit niet mogelijk!

Uit hoeveel vragen bestaat het VCA basis examen? 2018-02-08T16:45:09+00:00

Het VCA basis examen bestaat uit 40 examenvragen. Dit zijn niet alleen meerkeuze vragen.

Om te slagen moet je 65% van de vragen goed beantwoorden. Dat wil zeggen dat je minimaal 26 vragen goed moet hebben.

Waar kan ik VCA examen doen? 2018-02-09T10:13:34+00:00

Je kunt op verschillende locaties VCA examen doen. Wij hebben vaste locaties in onder andere Roosendaal, Rijen en Eindhoven.

Wil je weten wanneer de volgende VCA examens gepland zijn? Bekijk onze examenkalender en schrijf jezelf in!

Onze partners