VCA examens 2023-11-16T14:20:23+00:00

Uw VCA Examen al v.a. €64.- per stuk

Het VCA examen bestaat niet meer alleen uit meerkeuze vragen! Vanaf september 2017 zijn de eind- en toetstermen van VCA drastisch gewijzigd. Dit heeft ervoor gezorgd dat onder andere de examenvragen zijn veranderd. Nu zijn er verschillende soorten vragen, waarbij meerdere antwoorden goed zijn. Maar dat is niet alles!

Het is nu ook niet meer mogelijk om schriftelijke examens aan te vragen. Alle examens worden afgenomen via een notebook, laptop of tablet. Een voordeel is dat er meer talen beschikbaar zijn voor het examen VCA Basis.

Digitale diploma’s en pasjes

Standaard wordt het VCA- diploma en- pasje digitaal (als PDF) per e-mail verstrekt. Tegen meerprijs ( € 15,- exclusief BTW) kun je ook een papieren VCA-diploma en hardplastic pasje op creditcardformaat bestellen. Stuur daarvoor een e-mail naar administratie@ebbexamens.nl (nadat je geslaagd bent).

Onze VCA Examens

VCA Basis

VANAF

64,-
 • PER STUK
 • TIJD: 60min
 • LOCATIES IN HEEL NL
 • BESCHIKBAAR IN 16 TALEN
Direct inschrijven >

VCA Basis Groen

VANAF

64,-
 • PER STUK
 • TIJD: 60min
 • LOCATIES IN HEEL NL
 • BESCHIKBAAR IN 16 TALEN
Direct inschrijven >

VCA VOL

VANAF

74,-
 • PER STUK
 • TIJD: 75min
 • LOCATIES IN HEEL NL
 • BESCHIKBAAR IN 4 TALEN
Direct inschrijven >

VIL VCU

VANAF

74,-
 • PER STUK
 • TIJD: 75min
 • LOCATIES IN HEEL NL
 • BESCHIKBAAR IN 2 TALEN
Direct inschrijven >

Offerte aanvragen

Neem direct contact op met onze VCA specialisten. Binnen 24u reactie op uw aanvraag.

Aanhef*
heermevrouw

CBT examen via open inschrijving

Onze examens worden altijd afgenomen met behulp van een computer / laptop, dit wordt ook wel CBT (Computer Based Training) genoemd. De computers staan op een aantal examenlocaties van EBB examens opgesteld. Als dat niet het geval is, dan zorgen onze examinatoren dat zij voldoende laptops bij zich hebben om de examens af te kunnen nemen.

Examens worden niet meer op papier gedaan, maar volledig via de computer. De examenvragen en antwoordmogelijkheden verschijnen op het beeldscherm. Alle VCA examens worden afgenomen via de computer / laptop.

Wil jij jezelf inschrijven voor een VCA examen? Schrijf jezelf in via onze examenkalender.

CBT voorleesexamen

Naast het reguliere CBT examen, bieden wij ook CBT voorleesexamens aan. Dit is een VCA examen via de computer, waarbij de examenvragen en antwoorden in een rustig tempo worden voorgelezen door de computer. Door het gebruik van een koptelefoon kan de kandidaat, volledig afgesloten van zijn omgeving de vragen beantwoorden. Daarnaast kan de kandidaat zelf bepalen hoe vaak de vragen en antwoordmogelijkheden voorgelezen worden. Sinds kort is het ook mogelijk om de snelheid aan te passen.

Een voorleesexamen is bijvoorbeeld geschikt voor kandidaten die moeite hebben met het lezen van de Nederlandse taal door onder andere dyslexie. Daarnaast hebben zij ook 15 minuten extra de tijd om het examen succesvol af te ronden. Op die manier kunnen zij de tijd nemen om de examenvragen, op eigen tempo,  te beantwoorden.

Ik wil een voorleesexamen

Bij ons kan je op meerdere momenten per week VCA examen doen. Bekijk onze examenkalender voor alle beschikbare data en locaties en schrijf jezelf direct in! Bij ieder voorleesexamen ontvang je gratis EBB oordopjes!

NAAR EXAMENKALENDER…

VCA pasje

Indien jij slaagt voor een examen, ontvangt je bij ons niet alleen uw diploma. Je ontvangt ook een gratis pasje ter grootte van een creditcard waarop alle noodzakelijke gegevens vermeld staan. Hiermee kan je bewijzen dat jij jouw VCA diploma hebt behaald. Dit is makkelijker dan iedere keer jouw diploma te overhandigen.

Ben jij jouw VCA pasje verloren?

Vraag bij ons een nieuw VCA pasje aan. Dit kan alleen wanneer je jouw VCA examen hebt gehaald bij ons. Een nieuw pasje kost 15,00 excl. BTW.

PASJE AANVRAGEN…

Veelgestelde vragen

Waar kan ik VCA examen doen? 2018-02-09T10:13:34+00:00

Je kunt op verschillende locaties VCA examen doen. Wij hebben vaste locaties in onder andere Roosendaal, Rijen en Eindhoven.

Wil je weten wanneer de volgende VCA examens gepland zijn? Bekijk onze examenkalender en schrijf jezelf in!

Hoe lang duurt een VCA examen? 2018-02-09T10:06:57+00:00

Bij ieder VCA examen krijgt de kandidaat een bepaalde tijd om het examen te maken. Hieronder vindt je de tijdsduur voor ieder examensoort:

 • VCA basis examen – 60 minuten
 • VCA basis voorleesexamen – 75 minuten
 • VCA VOL examen – 75 minuten

Binnen die tijd moet je alle vragen hebben beantwoord.

Uit hoeveel vragen bestaat het VOL VCA examen? 2018-02-08T16:44:37+00:00

Bij het VOL VCA examen krijg je 70 examenvragen om te beantwoorden. Dit zijn niet alleen meerkeuze vragen.

Om te slagen moet je 65% van de vragen goed beantwoorden. Dat wil zeggen dat je minimaal 45 vragen goed moet hebben.

Uit hoeveel vragen bestaat het VCA basis examen? 2018-02-08T16:45:09+00:00

Het VCA basis examen bestaat uit 40 examenvragen. Dit zijn niet alleen meerkeuze vragen.

Om te slagen moet je 65% van de vragen goed beantwoorden. Dat wil zeggen dat je minimaal 26 vragen goed moet hebben.

Ik heb dyslexie. Bieden jullie hiervoor aparte examens aan? 2017-11-17T15:20:38+00:00

Vanaf september 2017 is het niet meer mogelijk om een mondeling een voorleesexamen af te nemen. Alle examens worden afgenomen via de laptop. Hierdoor heb je de mogelijkheid om een digitaal voorleesexamen aan te vragen. Via een koptelefoon worden de examenvragen en de bijbehorende antwoorden voorgelezen via de computer. Ook krijg je 15 minuten extra om er voor te zorgen dat jij in jouw eigen tempo het examen kan maken.

Hoe lang duurt het voordat ik mijn uitslag en/of diploma ontvang? 2017-11-17T15:20:32+00:00

Als kandidaat weet je direct of je geslaagd bent. Na het examen kan je de uitslag meteen bekijken. Ook zie je op welke onderwerpen je goed hebt gescoord. Wij streven ernaar om binnen 2 á 3 werkdagen de uitslagen door te sturen naar onze opdrachtgever(s). Het diploma volgt zo snel mogelijk.

Beschikbare talen – VOL VCA 2018-01-02T14:32:06+00:00

VCA VOL is een aantal standaard talen beschikbaar. VCA Infra heeft de volgende standaardtalen in hun pakket opgenomen:
Nederlands, Duits, Engels en Frans.
Bij het examen voor VCA VOL is het niet mogelijk om een voorleesexamen aan te vragen.

Beschikbare talen – basis 2018-01-02T14:30:54+00:00

Basisveiligheid VCA is in verschillende talen beschikbaar. VCA Infra heeft de volgende standaardtalen in hun pakket opgenomen:
Nederlands*, Arabisch*, Duits*, Engels*, Frans*, Hongaars*, Italiaans*, Litouws, Pools*, Portugees*, Roemeens*, Slowaaks*, Spaans*, Turks*, Bulgaars*, Kroatisch* en Russisch*

* ook beschikbaar als voorleesexamen

Onze partners