Het verschil tussen basisveiligheid VCA en VOL VCA

Vaak weten mensen niet wat het verschil is tussen VCA basis (of basisveiligheid VCA) en VCA VOL. Of we krijgen de vraag wanneer iemand VCA VOL of VCA basis nodig heeft. Daarom willen wij informatie geven over wat het verschil is tussen deze twee varianten.

Basisveiligheid VCA

Met basisveiligheid VCA krijgen medewerkers een vorm van basiskennis mee van veiligheid, gezondheid en milieu. Je weet veilig te werken in omgevingen die vaak risicovol zijn. Daarbij leer je rekening te houden met het milieu en gezondheid van jezelf en jouw collega’s. Wanneer je gaat werken voor een aannemer dan heb je een VCA basis (of basisveiligheid VCA) nodig om te werken op bouwterreinen of risicovolle omgevingen.

VCA VOL

Geef je leiding aan medewerkers? Dan ben je verplicht om een VCA VOL diploma op zak te hebben als je werkt op een locatie waar VCA verplicht is. Met een VCA VOL diploma op zak houdt je rekening met het milieu en jouw eigen gezondheid. Maar ook de gezondheid van jouw medewerkers weet je te borgen. Ook ben je verantwoordelijk om maatregelen te treffen op locatie, zodat ongevallen worden voorkomen. Daarnaast is de VCA-certificering en het geven vaan toolbox vergaderingen geen onbekend terrein. Dit zijn zaken waar je regelmatig mee te maken hebt.

ZZP’er

Werk jij als ZZP’er op een locatie waarbij VCA verplicht is? Dan moet jij in de meeste gevallen beschikken over een VCA diploma. Om in het bezit te komen van een VCA VOL diploma, moet je het bijbehorende VCA examen afleggen en succesvol afronden.

Inschrijven voor examens?

Via onze examenkalender kan jij jezelf of een collega direct inschrijven voor een VCA examen. We hebben examens gepland op verschillende locaties door heel Nederland. Wil jij je direct inschrijven?

Examenkalender…
2018-09-05T09:48:17+00:00 05 september 2018|